Platou taranesc cu jumari si mamaliguta

de Krystyan Trendy in Porc, 7 Dec 2013 | 6299 vizualizari

 

Poftiti la jumari ! >:d

 

INGREDIENTE

  • fleica de porc 200g
  • carne de porc 200g
  • 2 pulpe de pui
  • slanina 100 g
  • 100 ml ulei
  • Pentru mamaliguta:
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
  • Pentru mujdei :
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ligura ulei
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou taranesc cu jumari si mamaliguta:

Mod de preparare mamaliguta:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga.  Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Carnea de porc si fleica  se spala.Apoi punem carnea pe un tocator si taiem fleica si slanina cuburi mari.Pulpele de pui se parlesc,apoi se spala.

Punem pulpele intr-o tigaie la prajit.Adaugam putina sare si apa ca sa  fiarba carnea.

Dupa ce am prajit pulpele ,le scoatem pe un platou.

Carnea impreuna cu slanina o punem intr-un ceaun .Punem putin ulei ,sare si o cana de apa si le lasam pe aragaz pana se rumenesc frumos.Apoi le scoatem pe platou.

Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.Adaugam sare,ulei,amestecam putin ,punem si putina apa si mujdeiul este gata.

Servim jumarile si carnea cu mamaliguta calda  si mujdei de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc cu jumari si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

08.12.2013, 11:45

Arata totul atata de apetisant, dar servesc doar putin pui

Anett 1

08.12.2013, 12:04

hmmm ce bunatati!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari