Pleurotus cu legume si mini paste

de Ela68 in Paste, 17 Dec 2015 | 5410 vizualizari

 

Acest preparat ar fi trebuit sa fie unul simplu, doar ciuperci la cuptor stropite cu lamaie, ulei de masline, oregano si sare. Mi s-a parut modest, asa ca m-am hotarat sa adaug si cateva legume. Parca tot lipsea ceva, am zis sa  fierb si-o mana de paste. In final, am avut o singura parere de rau : a fost prea putin, din ingredientele de mai jos rezulta doua portii medii si atat. Bun, da` putin :)))))

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1/2 telina, marime medie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 g paste alfabet ( sau orice paste mini )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 g cas afumat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus cu legume si mini paste:

1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent.
2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau bastonase. Pentru design, morcovul imi place sa-l tai fasii subtiri. Asezam legumele peste ciuperci, stropim cu zeama de lamaie si uleiul, adaugam sarea, piperul, condimentele si punem vasul acoperit in cuptor la 180 grade C.
3. Fierbem pastele cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet si le lasam apoi la scurs intr-o sita.
4. Cand ciupercile si zarzavatul sunt facute ( cam in 25 minute), adaugam pastele fierte, usturoiul dat prin presa, iar deasupra casul taiat felii. In cazul in care se lasa multa zeama de la ciuperci, mai puteti elimina din ea.
5. Introducem in cuptor fara capac si lasam pana se topeste casul.
6. Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu legume si mini paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola