Pogacele cu jumari

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2011 | 7959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lgt zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 600 g faina,
  • 1 ou,
  • 1 lgt sare,
  • 2 lg untura,
  • 1 lg smantana
  • Pasta de jumari :
  • 250 g jumari macinate,
  • sare,
  • piper
  • Uns deasupra :
  • 1 ou
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Ptr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e prea gros mai putem adauga lapte caldut si framanatam pana obtinem un aluat elastic care nu se prinde de maini; lasam la dospit 30 minute.

Intindem aluatul in forma de dreptunghi si il ungem cu pasta de jumeri apoi impaturim astfel: lateralele mai lungi le aducem spre centru iar marginile ramase le punem una peste cealalta formand un pachetel pe care il invelim intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute; repetam intindere aluat-impaturire aluat de inca 2 ori.

La final intindem aluatul de grosimea unui deget si decupam cu o forma rotunda(eu am avut o forma rotunda cu diametrul de 6 cm si mi-au iesit 32 bucati).asezam pogacelele obtinute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, la distanta mica una de cealalata si mai lasam 20 de minute sa stea, apoi le ungem cu oul batut si dam la cuptor. Cine doreste poate presara deasupra susan, chimen, mac etc.

Ptr.pasta de jumeri :  amestecam ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Pasiune pentru bucatarie 1

16.02.2011, 15:16

am si eu niste jumari,poate incerc reteta

miremirc 1

16.02.2011, 22:00

sunt f bune;pacat ca ies atat de putine bucati

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:33

foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]