Pogacele cu jumari

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 17937 vizualizari

 

Reteta Laurei Laurentiu....cu care m-am inscris la concursul organizat pe blogul dansei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 2 lg untura rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lg zahar
  • 1 lg sare
  • Pentru pasta de jumari
  • 250g jumari+2 lg untura tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen

-am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul

-intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc

-dupa ce s-au racit se baga in robotul de bucatarie sa se marunteasca ,se amesteca cu 2 lg untura tare ,(se pot trece prin masina de tocat carne.) -dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde pe masa uleiata in foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 8 mm si se unge cu compozitia de jumari  

-se executa urmatoarea impaturire:vezi foto=>  

-se infoliaza si se da la rece pentru 30 min -se efectueaza aceasta impaturire de inca 2 ori

-se intinde o foaie groasa de 7-8 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar,se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei pana cresc putin,se ung cu ou

-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos cam 20 min


Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mozzarella de casa