Pogacele cu leurda si cas

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2015 | 6279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri untura
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie
  • 100 g cas
  • Uns
  • 100 g margarina
  • leurda
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda si cas:

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure.

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, piureul de cartofi si incepem sa framantam adaugand treptat untura si laptele ramas.

Framantam un aluat nelipicios si elastic, acoperim si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu 1/2 margarina adaugam leurda tocata impaturim si dam la rece 30 min.

Scoatem aluatul il intindem din nou,ungem cu margarina,leurda tocata,impaturim si dam la frigider 30 min,

Scoatem aluatul il intindem si decupam cercuri,asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,ungem cu galbenusul desfacut cu lapte,deasupra adaugam cas dat prin razatoare si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda si cas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hachis Parmentier