Pogace-paine sarbeasca

de Miha in Piine, 18 Oct 2010 | 6426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 400 g faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogace-paine sarbeasca:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, dupa care se imparte in 12 parti aproximativ egale, de 50-60 g fiecare.

Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul pe masa usor infainata intr-o lipie de cca 10 cm diametru. Pe rand, fiecare lipie se trece prin unt topit si se aseaza circular intr-o forma rotunda, astfel incat lipia pe care o puneti sa acopere o mare parte din lipia precedenta.

Se lasa la crescut din nou, in jur de 20 de minute, se unge cu putin unt ( sau galbenus de ou desfacut in lapte) se presara cu mac (sau susan) si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste calda, rupand bucati dupa forma lipiilor.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogace-paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu masline