Pogăci cu gem de gutui

de botcrina in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 4153 vizualizari

 

Sunt foarte simple şi gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguri untură
  • 2 linguri zahăr
  • coajă rasă de la o jumatate de lămâie
  • 1/2 praf de copt stins cu putin oţet
  • făină cât cuprinde
  • 250 g gem de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu gem de gutui:

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor.

Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen.

Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.

Întindem o foaie nu foarte subţire. Decupăm cu ajutorul unui pahar cercuri din aluat  pe care le umplem cu gem de gutui şi apoi modelăm cu mâna sub formă de pogăci.

Punem hârtie de copt pe o tavă şi aranjăm pogăcile deasupra.

Încingem cuptorul la 180 de grade, apoi dăm tava la copt aproximativ 30 de minute.

Cân s-au rumenit frumos sunt gata, scoatem tava cu acestea din cuptor şi le aranjăm pe o tava.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot servi dimineaţa la ceai sau la cafea, dar şi ca atare pentru desert;

2

se pot pudra cu zahăr praf;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa