Porc teriyaki

de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne, 26 Aug 2010 | 10063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • (se prepara cu 4 ore inainte pentru a sta la macerat)
  •  muschi porc `1 kg
  • 100 ml vin alb dulce 
  • 100 ml sos soia
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingurita miere sau zahar
  • 1 catel usturoi
  • 1 radacina ghimbir de ~4 cm
  •  piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc teriyaki:



Se amesteca pana ce devine o marinata omogena vinul cu sos de soia, ulei, piper si usruroi+ gimbir care au fost tocate fin in prealabil. Muschuil de porc se portioneaza se aseaza intr-un vas dupa care se toarna marinada peste el! trebuie sa acopere toara carnea! si se da la rece pentru 4 ore.

 Dupa care se frige carnea pe un gratar, plita sau tigaie teflonata . Carnea trebuie sa fie scursa de marinada!

 Dar se unge din cand in cand cu marinada in timplul frigerii dar sa nu exagerati ca se arde.

 Se serveste fierbine cu garnitura de orez. O parte din carne(nefacuta) a fost cam mult a ramas pt a doua zi a fost la fel de buna si mai patrunsa de arome.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu legume