Portocale in jeleu de sampanie

de adnia in Dulciuri, 3 Ian 2013 | 3579 vizualizari

 

Un desert fin pt. clipe de rasfat!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 portocale curatate si taiate bucatele
  • -1 coaja de lamaie taiata fideluta
  • -1 sticla de sampanie demisec
  • -150 gr. zahar
  • -2 plicuri gelatina (20 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in jeleu de sampanie:

Se pune gelatina la hidratat, conform indicatiilor de pe plic, iar sampania se infierbanta pe foc, impreuna cu zaharul si putina coaja de lamaie rasa(daca folositi sampanie dulce, nu mai e nevoie de atat de mult zahar). Dupa ce s-a topit zaharul, se ia de pe foc,se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Intr-un vas de jena se aseaza jumatate din bucatile de portocala, se toarna  putina sampanie calduta  (si strecurata de coaja de lamaie)si se da la rece. Dupa ce gelatina s-a intarit si fructele sunt prinse bine inauntru, se adauga jumatate din cantitatea de fidea de lamaie si iarasi se mai toarna sampanie calda, dupa care se da la rece. Dupa aceasta operatiune se trece la ultimul pas....se adauga restul de bucati de portocala si sampania calduta ramasa. Din nou se da la rece. Se serveste rece, decorata cu fideluta din coaja de portocala. Eu am rasturnat-o pe farfurie, ca pe budinca, dar se poate portiona si direct din vas.

TIPS-URI

1

pt. o prezentare mai spectaculoasa si o portionare mai exacta,jeleul se poate monta si direct in pahare de sampanie Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in jeleu de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu banane si unt de arahide de post