Se face un aluat dospit din toate ingredientele sau cine are masina de paine le pune pe toate in urmatoarea ordine: ouale batute, lapte batut, sare, zahar, ulei, faina, iar deasupra drojdia maruntita. Programam masina pt aluatul de paine si o lasam sa-si faca treaba.
Brinza o dam pe razatoarea mare, adaugam ouale si sarea si amestecam. Eu am avut mai multe feluri de brinza si am pus din fiecare.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri, pe care le umplem pe jumatate cu compozitia de brinza. Pliem aluatul in asa fel incit brinza sa ne ramina la mijloc si apasam cu furculita sa se lipeasca marginile. Eu am avut 2 forme de "raviolii", dar amindoua erau asa de mari incit nu puteam sa fac cu ele raviolii, asa ca le folosesc la placinte.
Cind am terminat tot aluatul si brinza, punem "portofelele" intr-o tava cu hirtie de copt si le lasam la loc caldut sa-si dubleze volumul. Inainte de a le baga in cuptor le ungem cu un ou batut bine si le ornam cu seminte de susan, in si sau dovleac. Se dau la cuptorul incins la 170 grade pt 15 minute.
Merg de minune cu o ceasca de iaurt. Pofta buna!!!!