Prajitura acrisoara cu prune si bezea

de susu in Prajituri, 10 Dec 2010 | 18073 vizualizari

 

Este o prajiturica foarte gustoasa si pufoasa totodata

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 3 galbenusuri
  • 400 g prune coapte
  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • Esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • ½ plic praf de copt
  • un  praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Bezea :
  • 3 albusuri
  • Putina zeama de lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita de amidon
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura acrisoara cu prune si bezea:

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul , vanilia si putina sare. Cele 10 galbenusuri se presara cu putin zahar si sare pentru a se intensifica culoarea galbena. Se freaca apoi cu razatura de portocale. Se adauga treptat cate un galbenus la compozitia de unt si se amesteca dupa fiecare. La urma se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si albusuile batute. Se amesteca usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, eu am folosit tava de la cuptor, se pune compozitia si deasuprea fructele taiate in doua si asezate cu jumatatea in sus. Cine doreste poate presara si putina scortisoara pe deasupra. Se da tava la cuptorul incins pentru 30-35 de minute in functie de cuptor. Bezeaua se face mixand albusurile cu zaharul iar spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si amidonul si se bate in continuare. Se scoate prajitura, se pune bezeaua deasupra, se fac niste modele cu furculita sau pieptanul de bucatarie si se mai da la cuptor pentru 5 minute pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura acrisoara cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]