Prajitura Adriana

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 10528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 200g zahar,
  • 200g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 300 g nuca prajita si taiata.
  • Crema:
  • 250g unt
  • 150g zahar praf,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 50 g ciocolata cu lapte.
  • Decor:
  • 250ml frisca lichida HULALA,
  • 10g ciocolata cu lapte.
  • margarina pt uns tava
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Adriana:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul si cacaua, apoi adaugi albusurile spuma si la urma faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava unsa cu margarina se pune nuca si se da la cuptor pana se prajeste putin (nu se lasa pana se face la culoare maro inchis pentru ca apoi e amara la gust) apoi pui compozitia de blat si se da la cuptor pentru 25-30 minute.

Blatul copt si racit se rastoarna pe o tava astfel incat nuca sa fie deasupra.Peste blat se pune crema, apoi frisca batuta bine cu mixerul si deasupra razuiesti putina ciocolata.

Pentru crema se spumeaza untul cu zaharul praf, zaharul vanilat si adaugi apoi ciocolata razuita marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adriana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]