Prajitura Agnes

de gabrielasfechis in Prajituri, 12 Ian 2017 | 5110 vizualizari

 

Reteta o am de la o prietena :) 
Si daca am avut in casa tot ce trebuia, am zis sa o incerc.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 7 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • o cana 250 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt

Pentru crema

  • 8 linguri zahar pudra
  • 7 galbenusuri
  • 3 linguri apa
  • 200 ml frisca

In plus :

  • o cana nuca taiata marunt
  • dulceata /fineti
  • 20 biscuiti petit beurre
  • sirop de zahar/rom sau compot
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Agnes:

Blat :  albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt.

Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul peste ea si se coace.

Se raceste blatul, se unge cu fineti, dulceata, apoi se pune un rand de biscuiti inmuiati in sirop.

Deasupra se pune crema :

Galbenusurile + zaharul pudra  + apa se fierb pe abur, timp de 20 minute.

Dupa ce se raceste, se amesteca cu frisca lichida batuta spuma si se pune deasupra la biscuiti.

Se lasa la frigider inainte de servire, dar mai bine iar sta in camara.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Agnes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]