Prajitura Alba ca zapada

de Geanina87 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 28021 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Miremirc. E o prajitura delicioasa. Mi-a dat ceva batai de cap crema,pentru ca s-a taiat, dar s-a rezolvat cu ajutorul internetului :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic amoniac
  • 1 lingura unt
  • 500 g faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Din ingredientele pentru foi framantam un aluat pe care il infasuram in folie si il dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care il impartim in 4. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina la 180° pana cand se rumeneste putin pe margine.Se ard foarte usor, asadar atentie, ca in maxim 10 minute sunt gata!

Pentru crema, amestecam laptele cu faina apoi il strecuram  pentru a evita cocoloasele, adaugam si 150 g zahar pudra si punem pe foc mic amestecand cu un tel pentru a nu se prinde.Cand incepe sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit. Mixam untul cu 150 g zahar pudra ramas si adaugam cate o lingura din crema racita complet. La final se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la doua lamai.

Eu nu am asteptat sa se raceasca si mi s-a taiat crema de unt exact ca la maioneza. Am dat fuga la net si am descoperit ca se repara punand-o pe baie de aburi. Asa am facut si a iesit o crema delicioasa.

Am asamblat prajitura : foaie,crema,foaie,crema si pe ultima foaie am pudrat cu zahar. Prajitura se lasa la rece o noapte pentru a se inmuia foile.

TIPS-URI

1

Crema de unt taiata se repara punand-o pe baie de aburi amestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Alba ca Zapada"