Prajitura "Alba ca zapada"

de luminita79 in Prajituri, 29 Sep 2013 | 15188 vizualizari

 

Este o prajitura delicata si fina...

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniu stins in otet
  • faina pana ce aluatul devine usor de modelat
  • Crema :
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta vanilie,
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • jumatate pachet unt
  • optional :
  • 4 linguri nuca de cocos
  • Pt decor :
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Alba ca zapada":

Foi: Intr-un bol se amesteca laptele, zaharul, uleiul si oul. Se pune apoi o lingurita rasa de amoniac stinsa cu otet (eu am pus cateva picaturi de otet peste amoniacul din lingurita). Se adauga si faina pana aluatul devine usor de modelat (nu am tinut cont de cantitate :( Se imparte apoi aluatul in 3 parti egale ce se coc pe dosul unei tavi, in cuptorul preincalzit. Se coc 3-5 min pana ce marginile devin aurii.

Crema: Se pune laptele pe foc cu zaharul. Cand a inceput sa fiarba se da focul mic si se adauga lingurile de faina, untul, esenta, coaja si zeama de lamaie si nuca de cocos. Se amesteca sa nu se faca cocoloase si se lasa pana se ingroasa. Cand e calduta se pune peste foi (foaie, crema, foaie, crema ....si la sfarsit se termina cu crema peste care se pune din belsug nuca de cocos). Se taie a doua zi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba ca zapada"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]