Prajitura aromata

de aalliinnaa07 in Prajituri, 24 Noi 2013 | 8271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 600 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 75 gr de faina amestecata cu 1.5 g drojdie uscata (cam 1/2 lingurita drojdie)
  • coaja rasa fin si zeama de la o lamaie
  • Pentru sirop:
  • 126 g zahar
  • 125 ml apa
  • coaja rasa fin si zeama de la o lamaie
  • coaja rasa fin si zeama de la o portocala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Blat:

Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam . In alt bol , batem albusurile cu un praf de sare ,pana se intaresc, apoi adaugam albusul batut in compozitia de galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn. Amestecul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste prajitura.

Intre timp facem siropul astfel: amestecam toate ingredientele intr-o oala mai mica, le punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute pana lichidul scade si capata consistenta de sirop, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.

Cand este gata prajitura o lasam sa se raceasca, o punem pe un platou si cu o lingura punem deasupra sirop. Eu am ornato si cu felii de portocale, samburi de nuca, nuca de cocos si coaja de portocala.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]