Prajitura Betivul

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2010 | 16320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  •  6 ling apa rece,
  • 300 g zahar
  •  250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • jumatate de blat
  • 200 ml rom
  • 250 g nuca macinata
  • 100g unt 
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 5 lingzahar pudra
  • o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
  • Glazura:
  • 150 g zahar pudra se freaca cu
  • 2 ling apa clocotita,
  • 2 ling cacao
  • 1 ling unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Betivul:

pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
cand s-a racit se taie in doua pe orizontal, jumatate se foloseste la crema

crema:o jumatate de blat se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele


se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.

TIPS-URI

1

pt a putea manca si copii am inlocuit romul cu lapte si am pus 2 esente de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Betivul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:09

gustoasa

Raluca57 1

18.12.2011, 19:45

te rog, dimensiunea tavii?

diana_k 1

19.12.2011, 18:16

tava mare aproximativ 28/ 40 cm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]