Prajitura Brath

de miremirc in Prajituri, 21 Ian 2011 | 47119 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 140 g zahar,
  • 140 g nuci macinate,
  • 1+1/2 lg faina,
  • 1 plic praf de copt.
  • Crema:  
  • 250 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 7 lgt ness,
  • 150 g nuci prajite si taiate.
  • Glazura:  
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 lg cacao,
  • 3 lg unt,
  • 4 lg apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Ptr. blat : Mixam albusurile tare, apoi adaugam zaharul si galbenusurile;cu o lingura de lemn incorporam faina cu praful de copt si nucile macinate;amestecam cu grija de jos in sus si dam la cuptor;

Ptr. crema : intr-un bol mixam untul spuma; amestecam galbenusurile cu zaharul, pliculetul de zahar vanilat si nessul frecat cu 3 lg de apa fierbinte(lasam sa se raceasca) si din aceasta compozitie punem cate o lingura rand pe rand in untul spumo amestecand incet;obtinem o crema in care adaugam nucile prajite si taiate cu cutitul;intindem peste blat aceasta crema si punem la rece prajitura 30 minute;

Ptr. glazura :  Punem la fiert intr-o craticioara untul impreuna cu apa pana da intr-un clocot;luam apoi de pe foc si adaugam zaharul pudra si cacaoa amestecand bine de tot.lasam putin sa se raceasca si mai amestecam din cand in cand ,apoi punem peste crema rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]