Prajitura chinezeasca

de cristi2 in Prajituri, 21 Feb 2012 | 11259 vizualizari

 

Prajitura chinezeasca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g unt
  • 400 g zahar
  • 250 g faina
  • 250 g nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • arome(o sticluta esenta de rom)
  • 1/2 ciocolata (fara crema)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezeasca:

Se separa ouale iar albusurile se bat spuma tare.Se freaca untul cu 250 g de zahar la care se incorporeaza albusurile spuma , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, nucile macinate si aroma (1/2 de sticluta). Se amesteca bine cu mixerul pana devine cremos. Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor la 200° timp de 20 de minute Intre timp se freaca galbenusurile cu 150 g zahar si aroma ramasa pana se obtine o crema fina. Se incearca blatul cu o scobitoare si daca nu se lipeste, se scoate din cuptor si se toarna deasupra crema de galbenusuri. Se introduce din nou la cuptor timp de cca 10 min.(sa fie coapte glazura de deasupra). Cand este gata se scoate din cuptor si se rade deasupra ciocolata .

TIPS-URI

1

La taiat eu am folosit formele pentru biscuiti ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buturugi