Prajitura Christina

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mar 2013 | 56714 vizualizari

 

E o prajitura pentru prietena mea grecoaica,asa ca ''am botezat-o'' cu Christina.Am ''studiat '' mai multe retete si am facut niste combinatii,eu zic ca a iesit ceva,astept maine verdictul....

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • Blatul 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri ( cele de la blatul 2 la care folosim doar albusurile)
  • 250 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri din crema 1 inainte sa punem cacao
  • Glazura
  • bucatele de ciocolata
  • visine trase-n ciocolata
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Christina:

Blatul 1

6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca.

Blatul 2

6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga zaharul, nuca macinata, praful de copt, faina. Se da la cuptor cca 25 minute.

Crema 1

Cele 6 galbenusuri se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, faina si se dilueaza cu laptele se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca pana devine o spuma si se adauga in crema fiarta si racita. Oprim 3 linguri din crema iar in restul punem 2 linguri cacao si omogenizam bine.

Crema 2

Batem frisca bine (am avut frisca vegetala, si nu necesita indulcita) si adaugam cele 3 linguri de crema fiarta,omogenizam bine.

Asamblare

Blatul 1 peste care punem crema 1,apoi blatul 2 si crema 2,deasupra presaram bucatele de ciocolata. O taiem in bucati si pe fiecare bucatica punem o visina trasa-n ciocolata.

TIPS-URI

1

am folosit praf de copt cu sofran,parca iese mai pufos blatul

2

cand taiem prajitura cutitul il trecem prin apa fiarta

3

visinile le-am glazurat cu glazura duo de la DR.Oetker

4

am folosit tava de la aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Christina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )