Prajitura cu aluat ras

de luminita79 in Prajituri, 20 Dec 2013 | 4609 vizualizari

 

Mie imi place :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana si jumatate ulei (ca cea de ceai)
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 500-600 gr faina
  • dulceata acrisoara (eu folosesc de visine)
  • Optional : 100 gr nuci tocate marunt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat ras:

Se freaca ouale cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga uleiul ca la maioneza,apoi praful de copt si faina.Se imparte apoi aluatul in doua parti .

Din prima parte se intinde o foaie intr-o tava neunsa .

Deasupra se pune dulceata in strat uniform si peste se pot presara nucile.

Peste nuci radeti pe razatoarea mare ,coca ramasa. Ca sa se rada mai usor,adaugati in coca un pic de faina. 

Se coace in cuptorul preincalzit cca 25 minute (pana devine aurie)

Se pudreaza cu zahar pudra 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Linzer cu aluat ras si dulceata de gutui si nuca