Prajitura cu banane-pt andutu

de Dana Cristea - pusikmea in Mancare copii, 9 Iul 2010 | 9674 vizualizari

 

Ca de fiecare data, atunci cand fac ceva pentru noi, trebuie sa-i fac si lui ceva bun, asa ca i-am facut si lui o prajiturica pe care a papat-o cu o pofta!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • un praf de sare
  • un cubulet de unt
  • 1/2 iaurt cremoso
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta de vanilie
  • o jumatate de banana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane-pt andutu:

Batem oul intreg cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Compozitia rezultata o turnam intr-o forma termorezistenta mai micuta, iar deasupra punem banana taiata cubulete ( eu am o forma scoica speciala pentru el) pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu faina.

Dam forma la cuptor pt aproximativ 10-15 minute.

Dupa ce am scos-o de la cuptor o lasam sa se racoreasca si o mutam pe un platou.

Se serveste atat calduta cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane-pt andutu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.07.2010, 18:42

asa este miha, e un manacios, dar daca il vezi nu e deloc gras....

Laly 1

22.07.2010, 14:15

Si pe langa Andutu papam si noi

Dana Cristea - pusikmea 1

22.07.2010, 14:27

papam laly, ce sa facem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu gulioare umplute