Prajitura cu blat de cocos

de Miha in Prajituri, 18 Iun 2009 | 13347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer.
Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.

Crema:

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta,ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.

Se "orneaza" :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore,dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (4)

Miha 1

18.06.2009, 22:41

Alina,hai ca mai e ceva...pus deoparte pentru tine! ;)

UNICA 1

05.06.2010, 08:23

Foarte buna,foarte frumos prezentata si nota 100 ! Va admir pentru atentia dvs la detalii!

Miha 1

05.06.2010, 13:36

Unica, multumesc! De cand am facut prajitura asta, cred (si sper sa fie asa ) ca mi-am mai sporit atentia pentru detalii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Pavlova