Prăjitura cu brânză de vaci

de diaconta in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 3755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua + 1 pentru uns deasupra
  • 175 g unt
  • 1 praf de copt
  • Sare
  • 650 g brânza de vaci
  • 2 linguri smântâna
  • 4 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • zahar pentru pudrat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu brânză de vaci:

Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul pâna când si-au dublat volumul si s-au deschis la culoare.

Am pus apoi untul mixând în continuare.

Faina amestecata cu praful de copt am încorporat-o în spuma de oua cu un tel.

Brânza am mixat-o cu zaharul ,smântâna si aromele.

Intr-o tava (nu prea mare daca doriti un blat mai înalt),am pus hârtie de copt,am pus compozitia de blat iar deasupra brânza,cu ajutorul un ei linguri,dupa care am uniformizat.

Deasupra am batut un ou cu o lingura de zahar.

Puteti sa lasati putina compozitie de blat pe care s-o puneti peste brânza.

Am pus la cuptor ,primele 10 minute la 200 de grade apoi am redus la 180 de grade.Am lasat-o 45 de  minute la cuptor.

 

Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mena29 1

10.09.2013, 22:10

Si prajitura asta imi place dar nu cred ca mai ai!

diaconta 1

10.09.2013, 23:08

Menuco,nu mai am dar iti dau un in schimb

Deni 1

21.01.2014, 13:57

F buna...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de baza pentru aluat de foietaj