Are o textura foarte fina, delicata, dulce, buna, buna! este foarte racoritoare rece, iar afinele- bombe de vitamine!
Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), apoi se amesteca cu untul topit.
Se tapeteaza o forma detasabila de 22 cm cu hartie de copt si se intinde cu mana stratul de biscuiti, apasand bine.
Se incinge cuptorul la foc mediu, treapta 2.
Se amesteca cu mixerul branza de vaci, frisca lichida, galbenusurile, zaharul tos si vanilat si coaja de portocala. Se presara apoi faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat separat cu un praf de sare, pana se intaresc si formeaza moturi. Se adauga albusurile peste crema de branza si se amesteca lejer, de sus in jos, cu o lingura de lemn.
Se toarna jumatate din crema de branza peste blatul de biscuiti, se aseaza jumatate din afine, apoi restul de crema si restul de afine. Se pastreaza cateva afine pentru ornat.
Se pune forma in cuptor, pe gratarul din mijloc si se lasa pana se umfla si se rumeneste usor. Se opreste focul si se lasa forma in cuptorul incins inca 15 minute, apoi se scoate si se lasa prajitura sa se odihneasca in forma.
Se scoate prajitura pe un gratar, se indeparteaza foaia de copt si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza cu afine.
PS: Eu am folosit oua de tara, de aceea crema de branza are o culoare mai galbena :))
1
Biscuitii pentru blat se pot inlocui cu pricomigdale sau fursecuri sau piscoturi.
2
Prajitura se poate face fara fructe in interior si se poate decora doar la suprafata cu fructe proaspete, dupa ce se raceste. Se pot folosi capsuni si kiwi sau zmeura. Se pudreaza apoi cu zahar pudra.