Prajitura cu branza dulce si banane

de alldaycooking in Dulciuri, 5 Apr 2012 | 4567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coca:
  • 4 oua
  • 50 gr fructoza
  • 100 gr smantana (de casa)
  • 120 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • Crema de branza dulce:
  • 500 gr branza dulce (de casa)
  • 100 gr smantana (de casa)
  • 50 gr fructoza
  • 2 oua
  • Extract de vanilie
  • Coaja de portocala
  • 3 banane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si banane:

Pentru coca la cele 4 oua am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat 50 gr de fructoza, apoi am adaugat smantana si am continuat sa mixez pentru omogeniarea compozitiei. Faina am amestecat-o cu praf de copt si am adaugat la crema de oua. Am amestecat cu un tel pentru ca faina sa fie complet incorporata si sa obtin o compozitie fara cocoloase. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat la compozitia de mai sus. Am amestecat usor pentru a avea o coca aerata. Aprox. 1/3 din aceasta compozitie am turnat-o intr-o taa ceramica unsa cu putin unt. Am introdus in cuptor la 180 grade Celsius si am lasat sa se coaca aprox 20 de minute.

In acest timp am pregatit crema de branza mixand ingredientele enumerate mai sus cu ajutorul blender-ului stick. Dupa 20 de minute am scos din cuptor prajitura am adaugat cele 3 banane taiate rondele (aprox 1 cm grosime), deasupra acestora am pus crema de branza si apoi restul din coca. Am lasat sa se coaca in continuare la 170 grade Celsius timp de 25-30 de minute. Am lasat prajitura sa se raceasca incet in cuptor.

Eu am pragatit-o seara si abia a doua zi dimineata am taiat-o. Am decupat cilindri din prajitura si i-am decorat cu rondele de banane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita