Prajitura cu branza si afine

de mirela0911 in Prajituri, 19 Sep 2016 | 5411 vizualizari

 

Cei care au fost la Paltinis stiu cu siguranta cat de buna a fost prajitura cu branza a Ruxandrei (Ruxy) si nu numai, cel putin fiica mea a fost mai mult decat incantata incat a trebuit sa o fac si eu!
Multumesc mult Ruxy pentru reteta, este minunata! :X Am adaugat in plus gem de afine, o bunaciune! ;)
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 150 g unt
  • 3 oua mari
  • un praf de sare
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 230 g iaurt grecesc (Pilos)
  • 230 g faina
  • 1 lg praf de copt
  • zeama de la jumatate de lime si coaja rasa
  • 3 albusuri
  • 1 lg zahar pudra vanilat

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg iaurt grecesc
  • coaja rasa de lamaie
  • gem de afine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si afine:

Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa la racit.

Intr-un bol se mixeaza cele 3 oua impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa compozitia. Se adauga iaurtul, se mixeaza bine apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, se toarna zeama de lime si coaja rasa, se amesteca din nou apoi se adauga untul topit si racit. Se mixeaza bine pentru cca 30 de secunde si se lasa deoparte.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra vanilat apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand cu grija.

Se ia o tava cu dimensiunea de 38x26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Crema de branza: Se mixeaza bine branza cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si iaurtul. La final se adauga si coaja rasa de lamaie.

Cu ajutorul unei linguri asezam crema de branza din loc in loc peste blatul din tava. Tot asa, din loc in loc, se pune cate o lingurita de gem de afine.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se face testul cu scobitoarea.

Se da la rece si doar cand este bine racita se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la gemul de afine sau se poate pune doar in jumatate de prajitura.

2

Se poate pudra deasupra cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri dospite cu branza sarata