Prajitura cu branza si capsuni

de simona72 in Prajituri, 21 Mai 2014 | 9658 vizualizari

 

Nu va spun prea multe, doar ca am avut o pofta teribila atunci cand bucatarasul suprem a postat reteta lui:http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-si-fructe-de-sezon-60721.html...A avut mare succes in familia mea si s-a cerut repetata...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 250 gr branza proaspata 0,2% grasime de la Delaco
  • 250 gr branza dulce cu smantana(de la tarani)
  • 100 gr unt
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura si decor:
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1-2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si capsuni:

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta, se tin de tel si se deschid la culoare. Se reduce viteza mixerului, se adauga extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, cate o lingura din branzeturi si unt pana terminam ingredientele. Separat, am amestecat faina, grisul si praful de copt, le-am incorporat amestecand incet cu un tel in aluat. Compozitia rezultata am pus-o intr-o forma rotunda de silicon. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pt 40 minute si lasam blatul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Frsica se mixeaza impreuna cu indulcitorul, iar la urma se adauga mascarponele. Capsunile se spala, se lasa sa se scurga de apa, se taie coditele si se incearca sa se aleaga capsuni cam de aceeasi marime.

Scoatem blatul din forma(seamana cu un cheese-chake) il asezam pe un platou, deasupra ornam cu ajutorul posului moate de frisca si capsuni proaspete. Peste capsuni turnam 1-2 linguri de miere. Se serveste imediat. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

folositi fructe proaspete de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]