M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie,cu mici modificari.
Jeleu de visine-intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit,
Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa.
Se amestecam pana incepe sa se ingroase,adaugam gelatina dizolvata si hidratata conform instructiunilor de pe plic(am folosit apa cat sa acopere)amestecam bine.
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara adaugam 2/3din compozitie si dam la congelator.Restul de jeleu il pastram la temperatura camerei.
Blat-mixam ouale intregi dupa care adaugam faina amestecata cu migdalel si nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,dupa care adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Incorporam spuma in amestecul de oua si incorporam cu miscari unsoare,la final adaugam untul topit si racit,amestecam pana ce se incorporeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,cca 40 min.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.
Crema de branza-Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.Adaugam peste galbenusurile batute si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca mai subtire.
Branza o mixam dupa care adaugam crema de lapte,amestecam pana ce se incorporeaza,adaugam frisca si amestecam pana ce se incorporeaza,la final adaugam gelatina dizolvata si hidratata.
Ansamblare-in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam prima foaie-insiropam-1/3 crema de branza-jeleul din congelator(luam folia)-1/3 crema de branza-al 2 lea blat-insiropam-crema de branza -jeleul ramas-crema de branza si dam la rece cateva ore
Decoram cu visine si ciocolata sau dupa bunul plac.