Prajitura cu capsuni, bezea si crumble

de Merisor in Prajituri, 10 Iun 2014 | 8476 vizualizari

 

Puteam s-o denumesc simplu "Crumble cu capsuni" dar nu este chiar un aluat clasic de crumble.
Am preparat aceasta prajitura pentru prietenii cu care am fost la munte si tare mult le-a placut, sau asa au vrut sa cred eu, nu stiu :)))) dar si mie mi-a placut mult!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr unt
  • 6 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde( cca. 600gr)
  • 1 varf lingurita sare
Umplutura:
  • 300 gr capsuni
  • 3 linguri gris
Bezea:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, bezea si crumble:

Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga pe rand, in timp ce mixam, galbenusurile frecate cu putina sare si ulei, smantana, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, esenta si coaja de lamaie si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Se framanta un aluat pana cand nu se mai lipeste de maini, dar se poate intinde lejer cu sucitorul.

Rupem o bucata cat o minge de tenis din aluat si mai adaugam 2 linguri de faina in el.

Restul de aluat il intindem in tava(26/36 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se odihneasca asa pana cand preparam celelalte ingrediente.

Capsunile le spalam bine  si le lasam la scurs, apoi le vom taia in jumatati.

Pentru bezea, batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, nuca macinata si faina.

Presaram grisul peste aluatul din tava si asezam jumatatile de capsuni, una langa alta, peste gris.

Apoi intindem bezeaua peste capsuni si imprastiem deasupra aluatul dat pe razatoarea mare(eu am preferat sa-l rup in bucatele neuniforme).

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, apoi vom lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de portionare, dar putem sa gustam de la un colt, sa ne invingem curiozitatea. :)

Prajitura este foarte buna mai ales a doua zi, cand aluatul de sub bezea se fragezeste, iar deasupra, firimiturile sunt mai crocante.

Se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Grisul este optional, eu l-am presarat pentru a absorbi din sucul capsunilor.

2

Pentru cei care prefera prajiturile mai dulci, recomand a se mari cantitatea de zahar si la blat si la bezea cu cate o lingura(eu l-am redus).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, bezea si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu capsuni