Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni

de adela1981 in Prajituri, 16 Iul 2012 | 6436 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 250 gr branza mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra

Jeleu:

  • 500 gr capsuni
  • 1 gelatina granule ( 10 gr )
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni:

Albusurile se bat spuma cu apa si zaharul, pana ce devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si mixam. 
Adaugam cacao cernuta si faina amestecata cu praful de copt, pe rand, amestecand usor dupa fiecare lingura.
Turnam compozitia intr-o tava , tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit cca 30 min.

Intre timp pregatim crema, branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra. Batem frisca si adaugam la branza.
Se toarna peste blatul racit si se da la rece pana ce pregatim jeleul  de capsuni.

Curatam capsunile de codite, spalam si taiem pe jumatate sau pa sferturi, daca sunt marisoare.
Presaram zaharul si turnam apa  peste capsuni si  punem pe foc incet, pana ce se topeste zaharul.
Hidratam gelatina dupa instructiuni, apoi dizolvam in siropul de capsuni. Lasam pana ce se raceste putin, apoi turnam peste crema. Lasam prajitura la rece cel putin 2 ore, eu am lasat pana a doua zi ( am facut seara, tarziu prajitura si de acea m-am putut abtine :))  ).    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "After eight"