Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

de Bucataras in Prajituri, 17 Dec 2025 | 98 vizualizari

 

Astăzi îți prezentăm o rețetă pentru o prăjitură delicioasă cu ciocolată și fulgi de porumb, însiropată, cu crustă crocantă și gust intens de cacao. Un desert irezistibil pentru toată familia. Pentru Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, cacao, făină, lapte, ulei, ciocolată, fulgi de porumb.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 250 g făină de grâu
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculețe cafea instant
  • 240 g ciocolată cu lapte
  • 300 ml smântână de frișcă
  • 200 g Nutella
  • 150 g fulgi de porumb nesarati
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă:

Cum se prepara Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă:

Tapetează cu hârtie o tavă de copt, dimensiuni 25 x 30 cm.

Amestecă pudra de cafea cu 2 linguri de lapte.

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul. Mixează energic până își triplează volumul. Adaugă uleiul, esența de vanilie, cafeaua și laptele. Adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Mixează din nou până obții o compoziția fină, lucioasă și omogenă.

Toarnă aluatul în tava de copt.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat.

Între timp, pune smântână lichidă la încălzit și adaugă ciocolata. Amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează sosul.

Înțeapă blatul de prăjitură din loc în loc și toarnă sosul de ciocolată. Lasă 20 minute deoparte ca să absoarbă bine sosul.

Încălzește crema nutella pe baie de aburi, apoi adaugă fulgii de porumb zdrobiți și amestecă. 

Întinde crema peste prăjitură, în strat egal.

Lasă prăjitura pentru o jumătate de oră înainte de a o porționa.

Este grozav de gustoasă, plină de aromă și texturi. 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă" nu uita sa-i faci un review.