Prajitura cu ciocolata si cocos

de heera in Prajituri, 31 Iul 2013 | 9709 vizualizari

 

O PRAJITURA DE SUFLET!

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 300gr zahar
  • 500gr faina
  • 300ml lapte
  • praf de copt
  • 4oua

PENTRU GLAZURA:

  • un pachet de unt
  • 200gr zahar
  • 4lingurite de cacao
  • esenta de rom
  • 350gr cocos fulgi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si cocos:

Pentru inceput ne apucam de blatul prajiturii.Spargem ouale separam albusul de galbenus,albusul il batem pana se intareste,apoi adaugam zaharul si il mixam bine pana ce zaharul se topeste,apoi adaugam si galbenusurile si 300ml lapte.

Separat faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam peste oua.Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapata cu faina si dam la cuptor circa 30 min.Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.

Pentru glazura prajiturii noastre punem intr-o oala 100ml lapte si adaugam zaharul.Lasam sa se topeasca zaharul adaugam cele 4 lingurite de cacao.

Pentru a nu ramane cocoloase amestecam bine cu un tel.

Mai lasam la foc circa 5 min si stigem focul.

Adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom,amestecam pana ce untul se topeste.

Dupa ce totul e gata si pregatit urmeaza ultimul pas.

Fiecare cubulet al blatului se trece prin glazura si apoi prin fulgii de cocos.

Cel mai bine este sa facem asta cat glazura este calda,dar daca nu terminati cel mai bine este sa reincalzim glazura

SPOR LA GATIT!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Merisor 1

01.08.2013, 08:28

Tare buna prajitura ta!

- Andreea - 1

01.08.2013, 21:21

Buna prajitura

miki_a 1

01.11.2015, 11:29

La multi ani!!! Aniversare frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]