Prajitura cu ciocolata si nuca

de Miha in Prajituri, 22 Iun 2013 | 6998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Topim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic sau pe baine-marie. Omogenizam si lasam la racit. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si nuca.

Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns bine cu unt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Suprafata prajiturii va deveni ferma la atingere, iar marginile vor incepe sa se dezlipeasca de vas. Lasam la racit, timp in care vom pregati glazura.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul. Dam deoparte de pe foc si lasam sa se racoreasca. Turnam glazura calduta peste prajitura cu ciocolata calduta, presaram cu nuca macinata mare sau pur si simplu rupta bucati cu mana si se lasa pana la racirea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine