Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro

de Miha in Prajituri, 20 Dec 2010 | 21352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 125 g margarina sau unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu zaharul, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se pune la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam 50 g ciocolata amaruie si margarina.

Amestecand continuu fierbem pana acestea se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit.

Punem crema intre foi si dam la rece pana este gata glazura. Ciocolata, margarina si frisca lichida se pun intr-un vas la foc mic si se aduc la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste prajitura, apoi o portionam si ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

laura_n 1

19.05.2014, 11:23

indecenta, absolut indecenta...

Giana 1

19.05.2014, 11:46

Miha, ca de obicei, tot ce faci tu este f bun

Miha 1

19.05.2014, 13:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si frisca