Prajitura cu ciocolata si visine

de meosiris in Prajituri, 6 Oct 2010 | 8900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 albusuri,
  • 3 galbenusuri,
  • 180g zahar,
  • 120g faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 75 ml ulei,
  • 1 pliculet praf de copt.
  • CREMA:
  • 350ml frisca lichida,
  • 150g zahar,
  • 70g unt,
  • 100g cacao,
  • 200g ciocolata simpla,
  • 200g visine din compot,
  • fulgi de ciocolata pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si visine:

-Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul. Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, la 170C, 30 de minute. Din cand in cand, aplici testul cu scobitoarea.
-Este cel mai bun blat pe care l-am mancat vreodata. Sa aveti grija cu el deoarece se poate rupe foarte usor!

-Pentru crema, pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc si lasi pana se topeste si da in clocot. Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata. Lasi sa se mai raceasca un pic, apoi adaugi frisca batuta. Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat, adaugi visine fara samburi si scurse, iar la final, pui restul de crema. Ornezi cu visine si fulgi de ciocolata.
-O dai la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca cu ciocolata