Pentru azi, o prajitura cu cacao si cirese care se face foarte rapid.Ingredientele sunt la indemana oricui,in plus puteti “jongla” cu fructele, in functie de sezon.
Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaoa.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Dupa ce a fiert,luati din aceasta compozitie 10 linguri in care se adaugati putina esenta de rom.Aceasta va fi glazura.
Separati galbenusurile de albusuri.Albusurile le bateti spuma.
Lasati compozitia sa se raceasca bine,apoi adaugati galbenusurile.Dupa ce le incorporati in compozitie, adaugati faina amestecata cu praful de copt.La final puneti treptat (cate o lingura)albusurile batute spuma.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pentru copt puneti jumatate din compozitie,un strat de cirese,apoi restul de compozitie si terminati cu strat de cirese.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, ~ 60 minute.
Dupa ce ati scos prajitura din cuptor puneti glazura uniform.
Se taie numai dupa ce s-a racit foarte bine.