Prajitura cu cirese si cacao

de La Ancuta in Prajituri, 19 Iun 2011 | 4750 vizualizari

 

Astazi va prezint o prajitura foarte simpla si delicioasa. Eu am facut-o cu cirese, dar se poate face si cu alte fructe sau chiar simpla.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cana cacao instant (nesquick)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 mana nuci taiate
  • cirese sau orice alt fruct
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si cacao:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam bine.

Adaugam uleiul si apa minerala si amestecam pana se omogenizeaza. Incorporam apoi cacaoa in aluat.

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt iar apoi o adaugam in aluat si amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam nuca taiata grosier si amestecam.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt. Asezam ciresele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.

Dam la cuptor, la foc potrivit 30-40 de minute (pana trece testul scobitorii).

Lasam putin sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si lasam sa se raceasca complet. Pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

gratziela 1

21.06.2011, 22:57

Arata minunat si nu este complicata, este chiar usoara.

La Ancuta 1

21.06.2011, 23:17

Gratziela asa este, nu e sofisticata, dar rezultatul e foarte bun

adry88 1

03.07.2011, 12:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Monica"