Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de T I M E A in Prajituri, 23 Dec 2012 | 10281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • o cana lapte
  • o cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr visine
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Pregatim mai intai crema, chiar cu o zi inainte. Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute. Punem apoi pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul, esenta de rom si laptele.
La final incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Intre timp scoatem crema din frigider si  o lasam cateva minute la temperatura camerei. Apoi o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.

Taiem blatul in doua si asezam visinele cu pulpa in jos pt ca siropul de la visine sa se traga in blat.

Peste visine intindem crema peste care asezam cealalta foaie.

Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele impreuna cu frisca luchida si untul. Amestecam mereu si avem grija ca peretii vasului cu ciocolata sa nu atinga apa.

Turnam glazura peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Deasupra presaram bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu ciocolata