Prajitura cu crema de gris (de post)

de Lavinia in Prajituri, 21 Noi 2013 | 17683 vizualizari

 

O minunatie de prajitura !Este atat de frageda si aromata incat se topeste in gura :)
M-am inspirat de la Merisorul nostru drag !>:D

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri suc de rosii
  • 7 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat+1 lingurita de otet
  • aprox 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema de gris:
  • 600 ml lapte de soia
  • 140 g gris
  • 150 g zahar
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama Maestro
  • 4-5 linguri dulceata de prune
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de gris (de post):

Freaca uleiul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana se topeste zaharul apoi adauga sucul de rosii si amesteca bine. Adauga 1/2 din cantitatea de faina si bicarbonatul stins cu otetul. Adauga treptat si restul de faina si incepe sa framanti un aluat nu foarte tare dar care nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul la frigider pentru 20-25 de minute apoi imparte-l in 4 bucati aprox. egale. Intinde foi subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) tapetate cu folie sau hartie de copt si coace foile pe rand cate 8-10 minute fiecare(depinde de cuptor)

Lasa foile la racit si pregateste crema.

Pune laptele intr-o craticioara iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga grisul in ploaie si lasa pe foc amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa. Adauga vanilia si margarina taiata cubulete si amesteca bine pana ce margarina este perfect topita si incorporata. Lasa crema la racit pentru 1 ora (trebuie sa fie doar foarte putin calduta)

Pe o tava pune prima foaie,unge cu jumatate din crema,pune a doua foaie ,unge cu dulceata de prune,a treia foiae,restul de crema si acopera cu ultima foaie. Lasa prajitura la frigider peste noapte acoperita cu o folie.

Pudreaza prajitura cu zahar pudra si portioneaz-o dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina poate varia in functie de sucul de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de gris (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lavinia 1

22.11.2013, 09:13

Miuta

mihaelar63 1

27.11.2013, 14:15

Cand te muti mai aproape ? Sa ma rasfat si eu cu ceva dulce
Daca nu te pot primi de nora macar de vecina mi-ar placea

Lavinia 1

27.11.2013, 18:33

Saru`mana Miha
Mi-ar fi placut sa stam mai aproape,te serveam mereu cu prajituri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca de post