Prajitura cu crema de vanilie si fructe

de Dea_Dea in Prajituri, 7 Oct 2013 | 6241 vizualizari

 

Buna tare!

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri nesquik
  • un plic praf de copt

CREMA

  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 cutii de cocktail de fructe

SIROP

  • Siropul de la fructe

DECOR

  • 200 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Apoi punem galbenusurile frecate cu ulei , faina amestecata cu praful de copt , iar la final nesquikul.Se toarna in tava (30x40), se da la cuptor la foc potrivit.Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Fructele se pun la scurs.

500 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul , amestecand continuu pana se ingoroasa. Se lasa la racit. Se bate frisca.

Frisca se incorporeaza in crema rece si se adauga fructele.

ASAMBLARE

Blatul se taie in 3 (doua taieturi). Se pune o parte de blat se insiropeaza cu siropul de la fructe , crema, blat , crema, blat , iar deasupra frisca batuta.

TIPS-URI

1

Se pote folosi ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]