Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Iun 2015 | 4145 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata si racoroasa cu doua foi de pandispan subtiri, dar pufoase si moi, bine insiropate in mijlocul carora troneaza, din abundenta, crema de vanilie.Deasupra este jeleul de capsuni. O minunata combinatie cu un gust si o savoare aparte.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua,
  • 6ling zahar,
  • 6ling faina,
  • 3ling apa,
  • 3ling ulei,
  • un praf sare.
  • Crema;
  • 500ml smantana pentru frisca,
  • 500ml lapte,
  • 4ling zahar,
  • 1 budinca vanilie
  • Jeleu:
  • 200gr capsuni,
  • 4 ling zahar,
  • 2 plicuri gelatina
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni:

 Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca,sa se poata taia.Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.se adauga treptat uleiul si apa.Se mixeaza bine apoi se da deoparte.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia de galbenusuri se adauga peste albusurile spuma.Se amesteca incet cu o spatula pana se omogenizeaza.La urma se incorporeaza faina,la fel,mestecand usor,de jos in sus.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la  cuptorul dinainte incins.Se tine pana trece testul scobitorii.Blatul copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

                   Intre timp,se face crema de vanilie.Budinca se fierbe cu laptele si zaharul conform instructiunilor de pe plic.Se lasa sa se raceasca.Smantana pentru frisca se bate si cand e aproape gata ,se adauga budinca racita.

                    Pentru jeleu ,capsunii se zdrobesc cu blenderul.Piureul rezultat se strecoara si se pune la fiert cu zaharul.Gelatina se lasa la hidratat in apa 10min.Cand zaharul s-a topit,se ia siropul de pe foc.Se opresc cateva linguri pentru a insiropa blatul.Cand s-a racorit,se adauga gelatina inmuiata si incalzita foarte putin.Se omogenizeaza totul.

                   Blatul se taie in doua foi,pe orizontala.Una din foi se aseaza pe o tava si se insiropeaza cu siropul oprit.Se pune jumatate din crema,se acopera cu felii de capsuni apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de crema.Se acopera cu a doua foaie apoi se insiropeaza.Deasupra se toarna jeleul cald.Prajitura se da la frigider pentru cateva ore,de preferat pana a doua zi.

                   Cu un cutit bine ascutit , cu lama uda ,se portioneaza prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt