Prajitura cu doua blaturi si nuca

de Lavinia in Prajituri, 9 Mai 2014 | 10901 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat alb:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilat

Blat cu nuca:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 350 ml lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 75 g nuci macinate
  • 1 lingurita ness
  • 200 g unt

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua blaturi si nuca:

Pentru blatul alb mixati albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati zaharul si mixati pana obtineti o bezea tare si lucioasa.

Adaugati apa si uleiul si mai mixati cateva secunde .

Amestecati faina cu praful de copt.

Adaugati peste albusuri,galbenusurile si treptat din faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa spuma.

La final adaugati zaharul vanilat si coaceti blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.(testul scobitorii)

Procedati la fel si cu celalalt blat doar ca la final adaugati si nuca macinata.

Lasati apoi blaturile la racit.

Pentru sirop am fiert apa apoi am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei.

Am adaugat mierea si romul si am amestecat bine cat sa dizolv toata mierea.

Pentru crema am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Am mixat galbenusurile cu zaharul si am adaugat putin lapte fierbinte.

Am adaugat apoi amidonul si nuca macinata si am amestecat bine pana am dizolvat amidonul.

Am turnat si restul de lapte fierbinte apoi am pus amestecul pe foc mic spre mediu amestecand continuu pana s-a ingrosat ca o budinca.

Budinca astfel obtinuta am lasat-o la racit.

Am mixat untul cateva secunde apoi am adaugat lingura cu lingura din crema racita mixand bine pana am obtinut o crema fina si pufoasa.

La final am adaugat nessul dizolvat in jumatate de lingurita de apa rece si zaharul vanilat.

Pe o tava am pus blatul alb pe care l-am insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop.

Am pus crema,am nivelat bine si am acoperit cu blatul de nuca pe care l-am insiropat in prealabil cu restul de sirop.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am dat prajitura la rece pentru minim 4-5 ore pana s-a intarit bine crema de unt si glazura.

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine a avut 35/25 cm.

2

Recomand sa lasati prajitura sa se "aseze" peste noapte ,se va taia mai bine si va fi mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua blaturi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, nuca si gem