Prajitura cu dovleac

de goldielocks in Prajituri, 7 Apr 2011 | 9152 vizualizari

 

Sper sa va ademenesc cu aceasta reteta,care nu o sa va dezamageasca,si nu spun asta doar pt ca imi place mie dovleacul,ci pentru ca am ramas absolut uluita de cat de buna poate fi,un blat extra fluffy si o umplutura extra spicy:)sper ca v-am convins!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 5 oua
  • 125 gr faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • coaja unei lamaii sau portocale
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pt umplutura
  • 1/2 dovleac proaspat razuit
  • 100 gr zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lingura unt-
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Se freaca galbenusurile cu ulei si putina sare. Separat,se bate albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi apoi galbenusurile,faina,praful de copt si coaja de lamaie. Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se tine in cuptor aprox 30 min.

Intre timp,se inabusa dovleacul in putin unt,timp de 10 min,dupa care se adauga zaharul si un praf de scortisoara. Lasi pe foc pana se inmoaie bine dovleacul. Scoti blatul din tava,il tai in doua si intinzi intre cele doua blaturi compozitia de dovleac.

Gata,o praji rapida,gustoasa si de efect:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]