Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Ian 2013 | 7232 vizualizari

 

Reteta am gasit-o mai de mult pe un blog spaniol...este foarte buna, pufoasa si parfumata!:)

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac copt
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 7 linguri si jumatate ulei(reteta era cu ulei de masline, dar eu am folosit ulei de floarea-soarelui)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara:

Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia.

Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor.

Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava dreptunghiulara de yena cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem compozitia in tava si nivelam.

Lasam compozitia sa se odihneasca in tava timp de 5-10 minute, apoi presaram deasupra compozitiei zaharul ramas(50 g) si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste alaturi de o ceasca de cafea(bombon) sau lapte.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara