Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Ian 2013 | 7170 vizualizari

 

Reteta am gasit-o mai de mult pe un blog spaniol...este foarte buna, pufoasa si parfumata!:)

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac copt
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 7 linguri si jumatate ulei(reteta era cu ulei de masline, dar eu am folosit ulei de floarea-soarelui)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara:

Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia.

Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor.

Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava dreptunghiulara de yena cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem compozitia in tava si nivelam.

Lasam compozitia sa se odihneasca in tava timp de 5-10 minute, apoi presaram deasupra compozitiei zaharul ramas(50 g) si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste alaturi de o ceasca de cafea(bombon) sau lapte.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac