Prajitura cu dulceatza

de ony in Prajituri, 22 Oct 2010 | 4300 vizualizari

 

se poate folosi si gem

 

INGREDIENTE

  •  7 oua,
  • 460 gr zahar
  • 7 linguri de apa,
  • un varf de cutit bicarbonat,
  • o cana jumate de faina, 
  • un borcan de dulceatza sau gem(dupa preferintze)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceatza:

Se separa ouale,bati galbenusurile f bine,adaugi 160 gr de zahar si amesteci f bine pana se topeste zaharul apoi adaugi cele 7 linguri de apa si amesteci in continuare. Adaugi bicarbonatul si faina;apoi ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina,daca nu ai hartie de copt, pui compozitia in tava si bagi la cuptor.

Dupa ce s-a copt, lasi la racit apoi intinzi dulceata. Albusurile le bati bine cu cele 300 de grame de zahar ramas si dupa ce intinzi peste dulceatza bagi pt putin timp la cuptor k sa nu se lase bezeaua. Eu pentru ca sa o fac mai deosebita am insiropat blatul cu compot de cirese si a iesit f bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceatza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Londoni