Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana

de Ancutsa in Prajituri, 4 Ian 2017 | 5416 vizualizari

 

Pentru Revelion, am pregatit o prajitura cu foi cu miere si crema cu nuca si smantana, preferata familiei si nelipsita de Revelion.

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 150 g miere
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde.
  • pentru crema:
  • 500 g smantana
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri nuca macinata.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana:

 

Foile cu miere:

Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici.

Se va intinde fiecare aluat, pe masa de lucru si se va coace pe dosul tavii (tapetata cu faina), pana devine auriu. Aveti grija caci sunt gata foarte repede, au nevoie doar de 5-7 minute. Foile se coc la foc potrivit. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit.

 Crema de smantana:

Crema de smantana se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza.

 Se asambleaza alternand foile cu cate un rand de crema. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca, la final, vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava, pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema.

 Lasam prajiura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema. Se consuma a doua zi.

Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/prajitura-cu-foi-cu-miere-si-crema-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]