Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

de tarasmariana in Mancaruri de post, 29 Mar 2015 | 7457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT :
  • 1 lingura bulion
  • 9 linguri de apa
  • 9 linguri de ulei
  • 15 linguri de zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • Sare
  • Faina cat cuprinde
  • CREMA :
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 3 cani de lapte de soia
  • 1 pachet margarina
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie:

Prepararea aluatului :

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem o coca potrivit de tare si elastica, o impartim in 3 bucati din care intindem 3 foi pe care le coacem pe fundul tavii timp de 10 minute fiecare.

Prepararea cremei :

Amestecam zaharul cu apa si faina iar apoi fierbem pe foc mic pana se ingroasa. Dupa aceea luam compozitia de pe foc si incorporam margarina batuta spuma, zeama si coaja rasa de lamaie.

Umplem foile cu crema racita si dam prajitura la rece. Se pudreaza cu zahar pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci calugaresc