Prajitura cu foi de miere si crema caramel

de diana_k in Prajituri, 11 Dec 2012 | 23325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru foi cu miere de albine
  • 600 g faina
  • 100 g untura de porc( margarina)
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • crema caramel
  • 150 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2-3 linguri amidon
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema caramel:

Faina se freaca cu untura, se adauga zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se framanta un aluat, se imparte in patru. Se intind foile pe dosul tavii si se inteapa cu o furculita. Fundul tavii se unge bine cu  ulei si se presara cu faina, se coc foile timp de 7-10 minute la 180 grade. Cand sunt usor rumenite se scot din cuptor, foile prea coapte nu se mai inmoaie.

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 250ml laptele rece. Se fierbe la foc mic siropul pana se dizolva complet caramelul.Se da deoparte si se lasa la racit. Galbenusurile se freaca cu amidonul si restul de lapte, se amesteca cu siropul de caramel si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa crema. Se lasa crema la racit apoi se mixeaza cu untul. Se umplu foile cu crema si se aseaza o greutate deasupra prajiturii.

Se taie a doua zi cand foile s-au inmuiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diana_k 1

15.12.2012, 12:17

nue glazura, e crema si fulgi de ciocolata

mihaelar63 1

22.12.2012, 00:59

Trebuie sa fie foarte buna

Ligia Bxl 1

12.11.2013, 09:13

arata super,oua nu se pune la foi?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia