Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n in Dulciuri, 7 Noi 2024 | 3051 vizualizari

 

Prajitura cu foi de napolitana este foarte gustoasa si versatila. David al meu e mare fan, ii spune prajitura din aia buna :)
Pentru aceasta Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica, am folosit urmatoarele ingrediente: foi de napolitana, biscuiti, zahar, unt, lapte, cacao si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica:
  • 6 foi de napolitana (28 x 18 cm)
  • 200 gr zahar tos
  • 400 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 100 gr miez nuca
  • 2 lg cacao
  • rom
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • un praf sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica:

Cum se prepara Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica:

Intr-o cratita lata, caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu il arzi! 

Cand incepe sa capete culoarea chihlimbarului, adauga laptele. Atentie la aburii care ies din zaharul caramelizat. Amesteca usor pana se topeste integral caramelul, apoi adauga untul. Amesteca pana la omogenizare. Adauga un praf de sare, daca iti place. Mie imi place :))

Opreste focul si lasa crema la temperat.

Rumeneste usor miezul de nuca, apoi macina-l impreuna cu biscuitii. Pune intr-un bol pesmetul rezultat si adauga cacaua. Amestca cu un tel sa se uniformizeze, apoi adauga compozitia lichida, romul si amesteca bine, bine. Dac ti se pare prea vartoasa compozitia, adauga putin lapte. In cazul meu, nu a fost cazul. 

Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune prima foaie de napolitana, 2-3 linguri din crema de biscuiti si intinde bine in strat subtire, cu o spatula. Pune alta foaie de napolitana si repeta procedeul cu crema de biscuiti. Asaza ultima foaie de napolitana si acopera prajitura cu hartie de copt. Preseaza bine si pune un tocator greu deasupra pentru ca prajitura sa fie bine presata. Pune-o la frigider cateva ore.

Dupa ce a stat la rece, glazureaz-o cu ciocolata topita. Pune-o din nou la frigider sa se intareasca ciocolata.

Portioneaz-o dupa bunul plac si savureaz-o alaturi de o cafea. Este foarte, foarte gustoasa si usor de pregatit.

Sper sa va placa si sa incercati si voi reteta. 

Incearca si reteta de Prajitura Furnicuta, un desert foarte gustos sau reteta de Napolitane cu crema de nuci

Iti recomandam si Foi de napolitane cu crema de rahat, usor si rapid de pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata